Prajeme dobrú chuť :)

Makový závin

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.12.20

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 2
Zdroj: Jana Szabó

Ingrediencie


Potrebujeme: Cesto

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zo surovín na cesto pripravíme v mise kysnuté, vláčne cesto.

  2. Krok 2.

    Potom ho rozdelíme na 2 rovnaké bochníky, položíme ich na dosku posypanú hladkou múkou, prikryjeme obrúskom a necháme kysnúť 2 (dve) hodiny.

  3. Krok 3.

    Kým cesto kysne , pripravíme plnky podľa toho, aké záviny chcete mať a koľko plnky a cukru máte radi v závinoch. Potom každý bochník rozvaľkáme na obdĺžnik (dlhý ako plech na pečenie), posypeme plnkou, tú potom pokropíme mliekom, ja na ten účel používam injekčnú striekačku, ktorou viem mlieko rovnomerne dávkovať po celej ploche a podľa možnosti pevne stočím.

  4. Krok 4.

    dáme na plech vyložený papierom na pečenie , potrieme žĺtkom, necháme ešte pol hodiny kysnúť, potom opatrne popicháme vidličkou a dáme piecť.



Marinované kuracie prsia
Škvarkové trojuholníky so slivkovým lekvárom
Jemný ovocný koláč s posýpkou