5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme: Cesto
- 300 g Múka hladká
- 250 g Hera
- štipka Soľ
- 11 PL Pitná voda
- 300 g Vlašské orechy (mleté)
- 1-2 dl Mlieko polotučné
- 2 PL Piškóty (podrvené)
- 1 PL RUM (UM)
Plnka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Z múky, hery, štipky soli a studenej vody vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a nakrájame na pruhy.
-
Krok 2.
Po celej dĺžke pruhov dáme pripravenú orechovú plnku - trocha mlieka dáme variť s cukrom a keď vrie, pridáme orechy, necháme prevariť, pridáme piškótové omrvinky a troška umu.