Prajeme dobrú chuť :)

Non plus ultra ( nonplusky)

Tieto koláčiky polovica Slovenska nepozná a tá druhá zasa miluje. Ja som ich nepoznala, ale zamilovala som sa do nich na prvý hlt..

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.12.20

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Jana Szabó

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o 100€

Potrebujeme: Cesto

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Z uvedených surovín spracujeme lesklé nelepivé cesto a odložíme ho na dve hodiny do chladničky. Dva bielky vymiešame s cukrom na polevu. Nesmie byť príliš hustá, nepoužívame mixér, ale pekne ručne vareškou v mištičke aspoň 5 minút.

  2. Krok 2.

    Vychladnuté cesto rozvaľkáme na 3-4 mm a povykrajujeme malé kolieska. Na každé koliesko dáme malou lyžicou do stredu polevu. Nesmie tiecť. Ak je riedka, primiešame ešte troška cukru. Kolieska s polevou dáme do rúry na 160 stupňov a pomaly pečieme, pokým poleva nezozlátne a cesto bude upečené.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kuracie prsia plnené šunkou a bryndzou
Grilované morčacie prsia na karí s cuketou
Tortellini so syrovo-špenátovou omáčkou.