Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Medovníky

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Lívia Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 11.12.20

3.5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 20
Zdroj: Lívia Fiľakovská

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Preosiatu múku zmiešame s preosiatym práškovým cukrom, sódou a perníkovým korením. Pridáme heru, vajíčka a rozpustený med. Zhnetieme cesto a necháme odležať v chladničke (stačí do druhého dňa). Cesto rozváľkame na na zhruba 1,5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. uložíme na plech vystretý papierom na pečenie. Ak chceme docieliť lesklý a tmavší povrch, medovníky potrieme pred pečením rozšľahaným vajíčkom.

  2. Krok 2.

    Pečieme cca 10 minút pri 200°C. Po upečení, ešte horúce ich preložíme lopatkou na dosku a necháme vyschnúť.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Bravčové pečené so sviečkovou omáčkou
Kačacie prsia, červená kapusta, zemiakovo-cuketové knedlíky
Cisárske trhance inak