Prajeme dobrú chuť :)

Jemný ovocný koláč s posýpkou

Tenhle recept se bude hodit každému, kdo, stejně jako já, začne uklízet v mrazáku, ve sklepě nebo třeba v ledničce a objeví tu hrstku ostružin, tu krabičku rybízu, v košíku pár švestek a v lednici třeba načatý broskvový kompot... Zpracovat se dá během okamžiku naprosto jakékoliv ovoce..

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.12.20

4.82 / 5 (11 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    V mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ a potom pridáme zmäknutý tuk, vajcia a mlieko. Pomocou rúk spracujeme najskôr v mise a potom na pracovnej doske hladké cesto a môžeme ihneď malým valčekom rozváľať na tukom vymastenom veľkom plechu s nízkym okrajom.

  2. Krok 2.

    Husto poukladáme ovocím, prípadne môžeme podľa chuti zasypať vanilkovým cukrom, posypeme posýpkou a pečieme asi 25 minút na 170 stupňov.

  3. Krok 3.

    Posýpka: 8 lyžíc polohrubej múky, 8 lyžíc práškového cukru, 60g tuku (dala som Heru, ale pokojne môžete použiť i maslo), 1 lyžička prášku do pečiva (možno vynechať, ale s jeho použitím je odrobinky krehkejšie). Všetko len rukami pekne "užmouláme" (užmolkame).



Sušienky z vločiek
Paradajková polievka
Morčací steak s cuketou