Jemný ovocný koláč s posýpkou
Tenhle recept se bude hodit každému, kdo, stejně jako já, začne uklízet v mrazáku, ve sklepě nebo třeba v ledničce a objeví tu hrstku ostružin, tu krabičku rybízu, v košíku pár švestek a v lednici třeba načatý broskvový kompot... Zpracovat se dá během okamžiku naprosto jakékoliv ovoce..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.12.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 350 g Múka polohrubá
- 70 g Cukor kryštálový
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 1 štipka Soľ
- 70 g Hera (pokojne môžete použiť i maslo)
- 7 PL Mlieko
- Ovocie (podľa chuti)
- 1 KS Vanilkový cukor (podľa potreby, ak je ovocie veľa sladké, môžeme úplne vynechať)
- 8 PL Múka polohrubá
- 8 PL Cukor práškový
- 60 g Hera (alebo maslo)
- 1 ČL Kypriaci prášok do pečiva
Posýpka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ a potom pridáme zmäknutý tuk, vajcia a mlieko. Pomocou rúk spracujeme najskôr v mise a potom na pracovnej doske hladké cesto a môžeme ihneď malým valčekom rozváľať na tukom vymastenom veľkom plechu s nízkym okrajom.
-
Krok 2.
Husto poukladáme ovocím, prípadne môžeme podľa chuti zasypať vanilkovým cukrom, posypeme posýpkou a pečieme asi 25 minút na 170 stupňov.