Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Nebeská Máňa

Na tenhle dezert pokaždé nachytám i zapřísáhlé dietáře. A není divu, je to vážně tuze žravá záležitost..

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 09.11.20

5 / 5 (12 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Korpus:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Korpus: Žĺtky s cukrom ušľahať ručným elektrickým šľahačom do hustej bielej peny, po lyžiciach zašľahať horúcu vodu a olej a potom už len vareškou vmiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na veľký hlboký plech (42x32cm, vymazávajú maslom a vysypávame hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.

  2. Krok 2.

    Nechať vychladnúť, natrieť pikantne marmeládou (použila som domácu z čiernej ríbezle), polovicou krému, poklásť piškóty, namočenými v káve s rumom, potrieť zvyškom krému, navrch natrieť šľahačku a dozdobiť Grankom.

  3. Krok 3.

    Krém: Z mlieka, cukru, pudingového prášku a instantné kávy uvariť hustý puding a do ešte horúceho zašľahať maslo. Nechať vychladnúť a potom prešľahať dôkladne elektrickým šľahačom, po častiach vyšľahať kyslú smotanu a rozdeliť na dve polovice.

  4. Krok 4.

    Piškóty namáčame v káve s rumom a ukladáme na krém. Zakryjeme druhou vrstvou krému. Šľahačka na dozdobenie (ja som použila 3 sáčky instantné šľahačky a 300ml studeného mlieka), Granko na posypanie. Hotové nechať zatuhnúť v chladničke.



Pečený bôčik s dusenou karí mrkvou
Citrusový dezert
Sladké palacinky