Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Nebeská Máňa

Na tenhle dezert pokaždé nachytám i zapřísáhlé dietáře. A není divu, je to vážně tuze žravá záležitost..

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 09.11.20

5 / 5 (12 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Korpus:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Korpus: Žĺtky s cukrom ušľahať ručným elektrickým šľahačom do hustej bielej peny, po lyžiciach zašľahať horúcu vodu a olej a potom už len vareškou vmiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na veľký hlboký plech (42x32cm, vymazávajú maslom a vysypávame hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.

  2. Krok 2.

    Nechať vychladnúť, natrieť pikantne marmeládou (použila som domácu z čiernej ríbezle), polovicou krému, poklásť piškóty, namočenými v káve s rumom, potrieť zvyškom krému, navrch natrieť šľahačku a dozdobiť Grankom.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Bruschetta s feta syrom
Kari kura so syrovou omáčkou
Kuracie soté so syrovou omáčkou