Prajeme dobrú chuť :)

Kokosová Rafaelo torta

Rafaelo torta pre každú príležitosť :) Poteší každého labužníka kokosu a vanilky.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.11.20

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 65 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 8
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Cesto:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Opatrne k nemu pridávame cukor. V druhej mise zmiešame múku a 3/4 strúhaného kokosu a pomaly pridáme sneh. Zľahka premiešame metličkou. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný okrúhly plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° 20 minút.

  2. Krok 2.

    Pripravíme si krém. Klasickým spôsobom podľa návodu uvaríme puding, akurát do mlieka hneď dáme žĺtky, ktoré dobre rozmiešame. Puding varíme do zhustnutia. Do horúceho primiešame maslo.

  3. Krok 3.

    Krém natrieme na upečené cesto, posypeme zvyšným kokosom a necháme vychladnúť, najlepšie cez noc.



Bravčové stehno na zeleninovej omáčke s cestovinou
Kokosová bábovka
Vyprážaný karfiol v hráškovom cestičku