Kokosová Rafaelo torta
Rafaelo torta pre každú príležitosť :) Poteší každého labužníka kokosu a vanilky.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.11.20
Ingrediencie
Cesto:
- 6 KS Vaječný bielok
- 200 g Cukor kryštálový
- 100 g Múka hladká
- 1 balenie Kokosová múčka
- Maslo (na vymastenie plechu)
- 6 KS Vaječný žĺtok
- 200 g Cukor práškový
- 2 balenie Vanilkový puding
- 1 l Mlieko
- 150 g Maslo
Plnka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Opatrne k nemu pridávame cukor. V druhej mise zmiešame múku a 3/4 strúhaného kokosu a pomaly pridáme sneh. Zľahka premiešame metličkou. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný okrúhly plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° 20 minút.
-
Krok 2.
Pripravíme si krém. Klasickým spôsobom podľa návodu uvaríme puding, akurát do mlieka hneď dáme žĺtky, ktoré dobre rozmiešame. Puding varíme do zhustnutia. Do horúceho primiešame maslo.
-
Krok 3.
Krém natrieme na upečené cesto, posypeme zvyšným kokosom a necháme vychladnúť, najlepšie cez noc.