Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Kokosová Rafaelo torta

Rafaelo torta pre každú príležitosť :) Poteší každého labužníka kokosu a vanilky.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 02.11.20

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 65 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 8
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie

Cesto:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Opatrne k nemu pridávame cukor. V druhej mise zmiešame múku a 3/4 strúhaného kokosu a pomaly pridáme sneh. Zľahka premiešame metličkou. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný okrúhly plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° 20 minút.

  2. Krok 2.

    Pripravíme si krém. Klasickým spôsobom podľa návodu uvaríme puding, akurát do mlieka hneď dáme žĺtky, ktoré dobre rozmiešame. Puding varíme do zhustnutia. Do horúceho primiešame maslo.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Pečený bôčik s dusenou mrkvou
Bravčový tokáň na pastiersky spôsob, slovenská ryža
Klasický ale výborný vyprážaný syr so zemiakmi