Prajeme dobrú chuť :)

Tvarohový koláč s pomarančovým želé

Tento koláčik patrí v našej rodine medzi top desiatku ... Či ho upečiem na jar, či v zime, stále mi pripomína letné dni. Je svieži, ľahký, doplnený ovocím vonia úžasne.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.09.20

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 8
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    žĺtka vyšľaháme s cukrom a pomaly pridávame olej, vodu a roztopenu čokoládu. Potom primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh vyšlahaný z bielkov. Pečieme na 160 stupňov celzia asi 40 minút.

  2. Krok 2.

    Plnka : 500g jemného tvarohu vymiešame s 250 g mascarpone, pridáme 1 vanilínový cukor a asi 60 g práškového cukru. Cukor môžte pridávať podľa vlastnej chuti. Do tvarohovej zmesi pridáme 1 vyšlahanú šľahačkovú smotanu a jednu práškovú želatínu, pripravenú podľa návodu. Potom tvarohovú plnku vylejeme na vychladnutý čokoládový korpus a dáme na aspoň 2 hodinky do chladu.

  3. Krok 3.

    Po vychladnutí zalejeme ovocným želé, ktoré pripravíme nasledovne: 750 ml vody dáme variť s cukrom, v 250 ml vody rozmiešame džús a zlatý klas, keď voda s cukrom vrie, vlejeme do nej rozmiešaný zlatý klas a džús. Povaríme len 1-2 minútky, odstavíme.

  4. Krok 4.

    Necháme približne 5minut chladnúť a potom vylejeme na koláč. Necháme chladiť do stuhnutia. Množstvo želé je však potrebné prispôsobiť veľkosti plechu, na ktorom pečieme koláč.

  5. Krok 5.

    Stuhnuty koláč dozdobíme sezónnym, alebo obľúbeným ovocím. Uvaríme dobrú kávičku a pokojne naň môžme pozvať všetkých kamarátov. Určite si pochutia



Krémová tekvicová polievka hokkaido
Kávový perník bez vajec
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou