Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Tvarohový koláč s pomarančovým želé

Tento koláčik patrí v našej rodine medzi top desiatku ... Či ho upečiem na jar, či v zime, stále mi pripomína letné dni. Je svieži, ľahký, doplnený ovocím vonia úžasne.

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 16.09.20

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 8
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    žĺtka vyšľaháme s cukrom a pomaly pridávame olej, vodu a roztopenu čokoládu. Potom primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh vyšlahaný z bielkov. Pečieme na 160 stupňov celzia asi 40 minút.

  2. Krok 2.

    Plnka : 500g jemného tvarohu vymiešame s 250 g mascarpone, pridáme 1 vanilínový cukor a asi 60 g práškového cukru. Cukor môžte pridávať podľa vlastnej chuti. Do tvarohovej zmesi pridáme 1 vyšlahanú šľahačkovú smotanu a jednu práškovú želatínu, pripravenú podľa návodu. Potom tvarohovú plnku vylejeme na vychladnutý čokoládový korpus a dáme na aspoň 2 hodinky do chladu.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Jelenie stehno na víne
Paradajková polievka
Syrové rezne s cibuľkovými zemiakmi