Tvarohový koláč s pomarančovým želé
Tento koláčik patrí v našej rodine medzi top desiatku ... Či ho upečiem na jar, či v zime, stále mi pripomína letné dni. Je svieži, ľahký, doplnený ovocím vonia úžasne.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.09.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 5 KS Vajce
- 205 g Cukor kryštálový
- 205 g Múka hladká
- 1 KS Kypriaci prášok do pečiva
- 100 g Čokoláda na varenie
- 100 ml Olej
- 500 g Tvaroh jemný
- 250 g Mascarpone
- 1 KS Vanilkový cukor
- 60 g Cukor práškový
- 1 kelímok Smotana na šľahanie
- 1 KS Želatína (v prášku)
- 1 l Pitná voda
- 1 KS Pomarančový džús v prášku
- 7 PL Cukor kryštálový
- 2 KS Zlatý klas
Plnka:
Želé:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
žĺtka vyšľaháme s cukrom a pomaly pridávame olej, vodu a roztopenu čokoládu. Potom primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh vyšlahaný z bielkov. Pečieme na 160 stupňov celzia asi 40 minút.
-
Krok 2.
Plnka : 500g jemného tvarohu vymiešame s 250 g mascarpone, pridáme 1 vanilínový cukor a asi 60 g práškového cukru. Cukor môžte pridávať podľa vlastnej chuti. Do tvarohovej zmesi pridáme 1 vyšlahanú šľahačkovú smotanu a jednu práškovú želatínu, pripravenú podľa návodu. Potom tvarohovú plnku vylejeme na vychladnutý čokoládový korpus a dáme na aspoň 2 hodinky do chladu.