Jablková torta - nepečená
Naivně jsem si myslela, že ho ještě svrchu přizdobím šlehačkou, ale prd, Velebnosti. Někdo mi ho kus "užral" ještě z formy, takže žádné zdobení nebude....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.07.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 3 pohár Jablkový kompót (veľké)
- 3 balenie Vanilkový puding
- 2 balenie Piškóty
- Škorica
- Citrónová šťava
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Použijeme 3 veľké poháre jablkového alebo hruškového kompótu, je to na vás. Do hrnca vyklopíme kompóty, rozmiešame v nich pudingový prášok a uvaríme husté pyré. Môžeme ho dochutiť mletou škoricou alebo citrónovou šťavou.
-
Krok 2.
Tortovú formu je dobré vymazať olejom alebo vystlať potravinárskou fóliou.
-
Krok 3.
Na dno tortovej formy (mám priemer 23cm) vyskladáme vrstvu piškotky, nalejeme časť ešte horúceho jablčného pyré, opäť vyskladáme vrstvu piškotky a opäť zalejeme jablkovou zmesou atd ...
-
Krok 4.
Hotové dáme zatuhnúť do chladničky najlepšie cez noc a potom môžeme prizdobiť ušľahanú šľahačkou.