Prajeme dobrú chuť :)

Jablková torta - nepečená

Naivně jsem si myslela, že ho ještě svrchu přizdobím šlehačkou, ale prd, Velebnosti. Někdo mi ho kus "užral" ještě z formy, takže žádné zdobení nebude....

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.07.20

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Použijeme 3 veľké poháre jablkového alebo hruškového kompótu, je to na vás. Do hrnca vyklopíme kompóty, rozmiešame v nich pudingový prášok a uvaríme husté pyré. Môžeme ho dochutiť mletou škoricou alebo citrónovou šťavou.

  2. Krok 2.

    Tortovú formu je dobré vymazať olejom alebo vystlať potravinárskou fóliou.

  3. Krok 3.

    Na dno tortovej formy (mám priemer 23cm) vyskladáme vrstvu piškotky, nalejeme časť ešte horúceho jablčného pyré, opäť vyskladáme vrstvu piškotky a opäť zalejeme jablkovou zmesou atd ...

  4. Krok 4.

    Hotové dáme zatuhnúť do chladničky najlepšie cez noc a potom môžeme prizdobiť ušľahanú šľahačkou.



Špenátový koláč
Krkovička s kyslou kapustou, pečené zemiaky
Domáca parená knedľa