Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Pomarančové rezy

"Mohl bych kousek ochutnat už teď?", ptal se Kuba mlsně ještě před obědem a fakt nevím, jestli si doopravdy myslel, že mu to dovolím. :D Ale už půl hodinky po obědě si to namířil s kudlou do kuchyně a hodlal si "ufiknout" asi tak půl akru na ochutnání, tak jsem ho musela malinko přibrzdit... :D :D.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.05.20

4.89 / 5 (9 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 12
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

2 piškótové korpusy:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    2 piškótové korpusy ... Žĺtky vyšľahať vždy s polovicou cukru z jednej dávky (tj.40g) do hustej peny, bielky ušľahať dotuha so štipkou soli a druhou polovicou cukru (opäť 40g). Do žĺtkovej zmesi vmiešať múku a sneh z bielkov, natrieť na plech s papierom na pečenie (ja dala na plech s rozmermi 39x26cm) a piecť cca 15 minút na 200 stupňov. Mierne vychladnuté preklopiť na tácku a stiahnuť papier. Takto upiecť aj druhý korpus a nechať vychladnúť.

  2. Krok 2.

    Potom jeden korpus usadíme do plechu s vyšším okrajom (mám rovnaký rozmer nízkeho plechu aj toho s vyšším okrajom, čo je výhoda), polejeme teplým želé, zaklopíme druhým korpusom, zaťažíme a necháme úplne vychladnúť. Potom potrieme ušľahanú šľahačkou (ja používam instantné) a posypeme strúhanou čokoládou alebo Grankom. Hotový múčnik necháme do druhého dňa v chladničke preležať.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Tradičné bryndzové halušky
Bakoňské kotlety s domácimi haluškami
Bravčové plátky na pive