Prajeme dobrú chuť :)

Pudingová roláda bez múky

Tak se Kubík jen tak nenápadně po obědě "ometal" nejdřív kolem jedné lednice, pak kolem druhé lednice, dokonce šel zkontrolovat i tu v garáži... Mně to nejdřív nedocházelo, protože když "rozjedu" svoje "nudlování", tak prostě nevnímám. A pak mi svitlo!!! My nemáme pečeno!!! Takže jedna rychlá akce....

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.04.20

4.5 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cesto: V mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom žĺtky s cukrom do hustej bielej peny, potom už len vareškou vmiešame pudingový prášok a nakoniec pridáme pevný sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto natrieme na veľký plech, vystlaný papierom na pečenie, ktorý pre istotu ešte natieram maslom. pečieme cca 8-10 minút na 180 stupňov.

  2. Krok 2.

    Ľahko vychladnutý plát aj s papierom zmotáme a necháme úplne vychladnúť, potom rozmotáme, natrieme krémom a za súčasného sťahovanie papiera opäť zarolujeme. Hotovú roládu dáme do chladničky aspoň na hodinku stuhnúť.

  3. Krok 3.

    Ide o tzv. "trasený" krém, takže všetko dáme do uzatvárateľnej nádoby, dôkladne priklopíme vekom a trasieme asi 2 minútky zo strany na stranu, kým sa z misy neprestanú ozývať "čvachtavé" zvuky. : D

  4. Krok 4.

    Pozn .: Krému je v roláde veľa, ale to je jeden z Kubových požiadaviek na ten "správny" moučníček. :)



Vyprážaný syr Niva a zemiaková kaša s restovanou cibuľkou
Bloody Mary
Jablkový hnetený