Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Venčeky s maslovo-pudingovým krémom

Domáce veterníky ako naše pudingovo maslové venčeky. Výborný recept.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 08.04.20

4.57 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Cesto:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    / Cesto podľa Hanky ​​Soudné / V hrnci zvariť vodu so soľou a s tukom, pridať múku a nechať za stáleho miešania "odpaľovať" asi 5 minút, potom stiahnuť z platne a miešať do vychladnutí. Do vychladnutej hmoty zašľahať po jednom vajcia, naplniť do cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou a vytláčať na plech venčeky. Striekajú dve vrstvy a hlavne ďaleko menšie než aké sa dajú kúpiť v cukrárni, preto im môj mužský hovorí "dvojhubky".

  2. Krok 2.

    Piecť 15 minút na 200 stupňov, potom stlmiť na 170 a piecť ešte 10 minút. Po celú dobu pečenia radšej vôbec neotvárať rúru, inak majú venčeky tendenciu "spadnúť". Horúce prerezať a nechať vychladnúť.

  3. Krok 3.

    Krém: Uvariť hustý puding, zakryť fóliou proti vysýchaniu a nechať úplne vychladnúť. Potom prešľahať ručným elektrickým šľahačom. Zmäknuté maslo vyšľahať do peny a postupne do neho zašľahať vychladnutý puding. Vložiť do cukrárskeho vrecka s rezanú špičkou a venčeky naplniť. Hotové poliať polevou a nechať v chladničke aspoň hodinku uležať.

  4. Krok 4.

    Poleva: Vymiešať a ihneď potierať venčeky. Z tohto množstva urobím cca 40 kúskov, ale záleží na priemere špičky.



Kuracie prsia plnené paradajkami a syrom
Hovädzí guláš na pive
Špenátová bábovka