Venčeky s maslovo-pudingovým krémom
Domáce veterníky ako naše pudingovo maslové venčeky. Výborný recept.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 08.04.20
Ingrediencie
Cesto:
- 250   Pitná voda
- 90 g 100% tuk OMEGA (alebo iný stužený tuk)
- 140 g Múka hladká
- 3 KS Vajce
- 1 štipka Soľ
- 600 ml Mlieko
- 6 PL Cukor kryštálový
- 2 balíček Vanilkový cukor
- 2 balenie Vanilkový puding
- 250 g Maslo
- 200 g Cukor práškový
- 3 PL Horúca voda
- 1 PL RUM (UM)
- 1 PL Citrónová šťava
Krém:
Poleva:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
/ Cesto podľa Hanky Soudné / V hrnci zvariť vodu so soľou a s tukom, pridať múku a nechať za stáleho miešania "odpaľovať" asi 5 minút, potom stiahnuť z platne a miešať do vychladnutí. Do vychladnutej hmoty zašľahať po jednom vajcia, naplniť do cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou a vytláčať na plech venčeky. Striekajú dve vrstvy a hlavne ďaleko menšie než aké sa dajú kúpiť v cukrárni, preto im môj mužský hovorí "dvojhubky".
-
Krok 2.
Piecť 15 minút na 200 stupňov, potom stlmiť na 170 a piecť ešte 10 minút. Po celú dobu pečenia radšej vôbec neotvárať rúru, inak majú venčeky tendenciu "spadnúť". Horúce prerezať a nechať vychladnúť.