5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 10
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:Cesto
- 7 KS Vajce slepačie
- 300 g Cukor práškový
- 220 g Múka polohrubá
- 500 ml Mlieko plnotučné
- 3 PL Múka hrubá
- 250 g Maslo
- 200 g Cukor práškový
- 1 KS Citrónová šťava (z jedného citróna)
- 200 g Cukor práškový
- 1 KS Vaječný bielok
- 1 KS Citrónová šťava (z jedného citróna)
Krém
Poleva
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Piškóta: Žĺtky vymiešam s práškovým cukrom, pridám tuhý sneh z bielkov a múku.Dám na plech vystlaný pečiacím papierom a pečiem pri 180 stup. Krém: Mlieko uvarím s múkou na hustú kašu a nechám vychladnúť.Maslo vyšľahám s cukrom do peny.Vychladnutú kašu pridám postupne do vyšľahaného masla a na koniec pridám šťavu z citrona. Poleva: Všetko spolu vymiešam a polejem zákusok.