Prajeme dobrú chuť :)

Kysnuté buchty

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 23.01.20

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Jana Szabó

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    1.Z mlieka, múky, cukru a droždia si spravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. Krok 2.

    2. Vykysnuté cesto prehnetieme a rozdelíme na tri rovnaké diely, každý diel na 8 - 10 kúskov. Vyváľkame do kruhu a plníme.

  3. Krok 3.

    3. Vytvoríme buchty. Marmeláda musí byť hustá, aby nám nevytiekla. Buchtičky kladieme na papier na pečenie na plech a každú potrieme roztopeným maslom alebo vajcom...cesto zo 750 g múky je na jeden plech, buchty kladieme k sebe, ale nie úplne - ešte nám vykysnú.

  4. Krok 4.

    4. Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút...keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou, prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť.



Koložvárska (Klužská) kapusta
Rizoto ako zo školskej jedálne
Segedínsky guláš - jednoducho