4.5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Vajce slepačie
- 75 g Maslo
- 175 g Cukor trstinový
- 100 g Mascarpone
- 240 g Múka hladká (preosiata)
- 3 g Kypriaci prášok do pečiva (preosiate)
-   Cukor práškový
Na obalenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1. Zmiešame si preosiate suché suroviny (múku, kakao, prášok do pečiva). V šľahači šľaháme cukor s maslom pokiaľ nezačne chytať bledú farbu, pridáme vajce, zašľaháme. Postupne pridáme za stáleho šľahania krémový syr, šľaháme na nízkych obrátkach a pridávame sypkú zmes.
-
Krok 2.
2. Hmotu dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Po vychladení robíme guľky, ktoré nahrubo obalíme v práškovom cukre (zvyšný cukor neoklepávame) a ukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Medzi jednotlivými guľkami necháme väčšie medzery, pretože koláčiky pri pečení zväčšia svoj objem. Pečieme 12 minút v rúre zohriatej na 175 °C.