Prajeme dobrú chuť :)

Lahodný pudingový koláč s kyslou smotanou

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.09.19

4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 10
Zdroj: Jana Szabó

Ingrediencie


Potrebujeme:Cesto

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Najskôr si uvaríme puding: do 200ml mlieka vysypeme pudingy, vanilkový cukor a rozmiešame. Zvyšné mlieko dáme variť a keď začne vrieť, vlejeme puding. Varíme dokým nezhustne. Dáme si vyhriať rúru na 180° celzia.

  2. Krok 2.

    Žĺtka oddelíme od bielkou. K žĺtkam pridáme práškový a vanilkový cukor a vymiešame do peny. Potom postupne prilievame olej a vodu dokým nevznikne spenená konzistencia. Bielka vyšľaháme s lyžičkou cukru do peny a zľahka primiešame k hmote.

  3. Krok 3.

    Cesto vylejeme na plech vysypaný múkou.Malou naberačkou kladieme ešte teplý puding po kôpkach na pripravené surové cesto a vo vyhriatej rúre pečieme 25-30 minút.

  4. Krok 4.

    Na ešte teplý koláč natrieme smotanu zmiešanú s vanilkovým cukrom. Na záver posypeme kakaom. Necháme vyhcladnúť a dáme stuhnúť do chladničky.



Bryndzové halušky
Domáci slepačí vývar
Bravčová panenka v schwardzvalskej šunke