Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Lahodný pudingový koláč s kyslou smotanou

.

Kuchár/ka: Janula Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.09.19

4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 10
Zdroj: Janula Szabó

Ingrediencie


Potrebujeme:Cesto

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Najskôr si uvaríme puding: do 200ml mlieka vysypeme pudingy, vanilkový cukor a rozmiešame. Zvyšné mlieko dáme variť a keď začne vrieť, vlejeme puding. Varíme dokým nezhustne. Dáme si vyhriať rúru na 180° celzia.

  2. Krok 2.

    Žĺtka oddelíme od bielkou. K žĺtkam pridáme práškový a vanilkový cukor a vymiešame do peny. Potom postupne prilievame olej a vodu dokým nevznikne spenená konzistencia. Bielka vyšľaháme s lyžičkou cukru do peny a zľahka primiešame k hmote.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Palacinky
Rybacia nátierka
Pudingová lahôdka s lístkovým cestom a piškóty