Lahodný pudingový koláč s kyslou smotanou
.
Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.09.19
4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 10
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:Cesto
- 5 KS Vajce slepačie
- 250 g Cukor práškový
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 250 g Múka polohrubá
- 1 balenie Kypriaci prášok do pečiva
- 1 dl Olej slnečnicový
- 1 l Mlieko polotučné
- 1 balenie Karamelový puding
- 1 balenie Vanilkový puding
- 3 PL Cukor hnedý
- 800 ml Kyslá smotana
- 1 balenie Vanilkový cukor
- 3 PL Kakao
Puding
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Najskôr si uvaríme puding: do 200ml mlieka vysypeme pudingy, vanilkový cukor a rozmiešame. Zvyšné mlieko dáme variť a keď začne vrieť, vlejeme puding. Varíme dokým nezhustne. Dáme si vyhriať rúru na 180° celzia.
-
Krok 2.
Žĺtka oddelíme od bielkou. K žĺtkam pridáme práškový a vanilkový cukor a vymiešame do peny. Potom postupne prilievame olej a vodu dokým nevznikne spenená konzistencia. Bielka vyšľaháme s lyžičkou cukru do peny a zľahka primiešame k hmote.