Ingrediencie
Cesto:
- 1 hrnček Granko
- 1 hrnček Múka polohrubá
- 1 hrnček Cukor kryštálový
- 1 hrnček Olej
- 5 KS Vajce
- 500 ml Smotana na šľahanie
- 1 plechovka Salko (karamelové)
- 2 KS Stužovač šľahačky
- 1 a 1/2 balíček Piškóty (dlhé)
- 400 ml Instantná káva (uvarená, vychladená )
- 3 PL RUM (UM) (alebo amareto)
- 50 g Čokoláda na varenie (na ozdobu)
Krém:
Ostatné:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Vyšľaháme si vajíčka s cukrom do penista, pridáme granko, olej a preosiatú múku s kypriacim práškom. Všetko spolu poriadne vyšľaháme a pečieme v rozohriatej rúre na 180°C cca 15 - 20 minút. Vychladnuté cesto polejeme pár lyžicami kávy, ktorú sme si uvarili a zmiešali s rumom alebo amaretom.
-
Krok 2.
Smotanu na šľahanie si vyšľaháme v miske, pridáme stužovač, a opatrne zašľaháme karamelové salko.
-
Krok 3.
Časť krému natrieme na cesto. Na to poukladáme dlhé piškóty, ktoré namáčame v káve a na vrch rozotrieme zvyšný krém. Ozdobíme nastrúhanou čokoládou a hotový koláčik dáme na pár hodín do chladničky.