Jahodové rezy so smotanovým krémom
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.09.19
Ingrediencie
Korpus:
- 4 KS Vajce
- 200 g Cukor kryštálový
- 8 PL Horúca voda
- 8 PL Olej
- 200 g Múka hladká
- 1 štipka Soľ
-   Marmeláda
- 500 g Jahody (cca)
- 3 balenie Želatína (Tortové želé od Dr.Oetkera)
- 10 PL Cukor kryštálový
- 750 l Pitná voda
- 3 kelímok Kyslá smotana
- 2 kelímok Smotana na šľahanie (31%)
- 6 PL Cukor kryštálový
- 1 balenie Vanilkový puding (bez varenia Olé Dr.Oetker)
Ďalej potrebujeme:
Krém:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Korpus: Žĺtky vyšľahať s cukrom do hustej bielej peny, prišľahať vodu a olej, potom pridať múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešať sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na stredne veľký plech (40x27cm, vymazať maslom a obsypať hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.
-
Krok 2.
Potom nechať vychladnúť, pomazať marmeládou, natrieť krémom, ozdobiť čerstvými jahodami a zaliať želatínou (použila som 3 balíčky červeného Tortové želé od Dr.Oetkera, zmiešala v suchom stave s 10 lyžicami kryštálu, zaliala 750ml studenej vody a podľa návodu povarila a nechala mierne schladnúť).