Koláčik Zebra ako kvapkaná torta
Ve svém kuchařském sešitě mám tenhle moučník zapsaný jako KAPANÝ DORT, ale hned od začátku ho moje děti přejmenovaly, takže z honosného názvu už nic nezbylo. Je to prostě obyčejná zebra.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 18.09.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Vajce
- 240 g Cukor kryštálový
- 1 KS Vanilkový cukor
- 150 ml Horúca voda
- 150 ml Olej
- 250 g Múka hladká
- 1 KS Kypriaci prášok do pečiva
- 1 štipka Soľ
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Žĺtky s polovicou množstva cukru a vanilkovým cukrom vyšľahať do hustej bielej peny, potom pomaly zašľahávať vodu a olej, potom už len s pomocou varešky primiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli a druhou polovicou cukru.
-
Krok 2.
Oddelíme si 1/3 cesta do druhej misy a zafarbíme ju kakaom. Potom pomocou dvoch polievkových lyžíc klásť do stredu vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy (ja mám priemer 23cm) striedavo vždy 2 lyžice svetlého a potom 1 lyžicu tmavého cesta.
-
Krok 3.
Po dokončení v žiadnom prípade povrch neuhlazovať, pokazila by sa kresba! Vložiť do rúry a piecť asi 50 minút na 180 stupňov (otestovať špilkou). Po miernom vychladnutí pokropiť (vzniknutá oblina na povrchu sa zrovná :-)