Prajeme dobrú chuť :)

Koláčik Zebra ako kvapkaná torta

Ve svém kuchařském sešitě mám tenhle moučník zapsaný jako KAPANÝ DORT, ale hned od začátku ho moje děti přejmenovaly, takže z honosného názvu už nic nezbylo. Je to prostě obyčejná zebra.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 18.09.19

4.83 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 100 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Žĺtky s polovicou množstva cukru a vanilkovým cukrom vyšľahať do hustej bielej peny, potom pomaly zašľahávať vodu a olej, potom už len s pomocou varešky primiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli a druhou polovicou cukru.

  2. Krok 2.

    Oddelíme si 1/3 cesta do druhej misy a zafarbíme ju kakaom. Potom pomocou dvoch polievkových lyžíc klásť do stredu vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy (ja mám priemer 23cm) striedavo vždy 2 lyžice svetlého a potom 1 lyžicu tmavého cesta.

  3. Krok 3.

    Po dokončení v žiadnom prípade povrch neuhlazovať, pokazila by sa kresba! Vložiť do rúry a piecť asi 50 minút na 180 stupňov (otestovať špilkou). Po miernom vychladnutí pokropiť (vzniknutá oblina na povrchu sa zrovná :-)



Cesnakové tyčinky so syrom - štangla
Zemiaková polievka
Chrumkavé hranolky so syrom a slaninkou