Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Koláčik Zebra ako kvapkaná torta

Ve svém kuchařském sešitě mám tenhle moučník zapsaný jako KAPANÝ DORT, ale hned od začátku ho moje děti přejmenovaly, takže z honosného názvu už nic nezbylo. Je to prostě obyčejná zebra.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 18.09.19

4.83 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 100 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Žĺtky s polovicou množstva cukru a vanilkovým cukrom vyšľahať do hustej bielej peny, potom pomaly zašľahávať vodu a olej, potom už len s pomocou varešky primiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli a druhou polovicou cukru.

  2. Krok 2.

    Oddelíme si 1/3 cesta do druhej misy a zafarbíme ju kakaom. Potom pomocou dvoch polievkových lyžíc klásť do stredu vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy (ja mám priemer 23cm) striedavo vždy 2 lyžice svetlého a potom 1 lyžicu tmavého cesta.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kuracie mexické soté s ryžou
Fazuľa v zeleninovej omáčke
Čokoládovo - brusnicová torta