5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Vajce slepačie
- 125 ml Olej slnečnicový
- 675 g Múka polohrubá
- 1/2 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 250 ml Mlieko polotučné
- 300 g Jahody (čerstvé)
- 1 balíček Vanilkový cukor
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1.Múku zmiešame s práškom do pečiva.
-
Krok 2.
2.Vajcia ušľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme olej, mlieko, vanilkový cukor a nakoniec múku s práškom do pečiva.
-
Krok 3.
3.Vymiešame cesto, polovicu dáme na vymastený múkou vysypaný plech, naukladamé polovicu jahôd, ktoré prekrojíme predtým pozdĺžne na polovicu. Pridáme druhú časť cesta a naukladáme zvyšné jahody.
-
Krok 4.
4.Pečieme pri teplote 180° približne 30 minút.