Zákusok orechový chlebíček
Recept už se mi tu nějakou dobu povaloval a čekal na vyzkoušení. Předesílám, že tohle není takový ten mechově nadýchaný moučník. Přesto je kyprý a vláčný, není přeslazený, nedusí a nám moc chutná..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 12.07.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 150 g Maslo
- 150 g Cukor kryštálový
- 1 KS Vanilkový cukor
- 8 KS Vajce
- 260 g Strúhanka (jemná)
- 1/2 balenie Kypriaci prášok do pečiva
- 1 ČL Škorica
- 1 ČL Citrónová kôra
- 100 g Brusnice (sušené)
- 1 štipka Soľ
- cca 200 g Čokoláda na varenie (alebo čokopoleva)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Maslo s cukrami vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom do peny, potom po jednom zašľaháme vajcia a nakoniec vmiešame zmes orechov, strúhanky, škorica, citrónovej kôry, prášku do pečiva, sušených brusníc a soli.
-
Krok 2.
Zmes vlejeme do formy na biskupský chlebíček, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a pečieme asi 40 minút na 180 stupňov. Čas i teplota pečenia sú orientačné. Riaďte sa predovšetkým skúsenosťami so svojou rúrou a prepečenie otestujte špajdľou.