Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Zákusok orechový chlebíček

Recept už se mi tu nějakou dobu povaloval a čekal na vyzkoušení. Předesílám, že tohle není takový ten mechově nadýchaný moučník. Přesto je kyprý a vláčný, není přeslazený, nedusí a nám moc chutná..

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 12.07.19

4.83 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Maslo s cukrami vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom do peny, potom po jednom zašľaháme vajcia a nakoniec vmiešame zmes orechov, strúhanky, škorica, citrónovej kôry, prášku do pečiva, sušených brusníc a soli.

  2. Krok 2.

    Zmes vlejeme do formy na biskupský chlebíček, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a pečieme asi 40 minút na 180 stupňov. Čas i teplota pečenia sú orientačné. Riaďte sa predovšetkým skúsenosťami so svojou rúrou a prepečenie otestujte špajdľou.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Parádne Lasagne s mletým mäsom
Kuracie minirezne v cesnakovom cestíčku
Kuracie kúsky na čínsky spôsob s jasmínovou ryžou