5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 35 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 420 g Múka hladká
- 150 g Cukor kryštálový
- 120 g Maslo (zmäknuté)
- 6 PL Mlieko (vlažné)
- 1 KS Kypriaci prášok do pečiva
- 1 štipka Soľ
-   Marhuľový džem (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na doske spracujeme vláčne cesto a ihneď rozdelíme na tretiny. Dve tretiny cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu + ešte trochu na zvýšené okraje (ja použila plech s rozmermi 38x25cm, ale možno použiť aj väčšie, dno som vymazala maslom, ale nie je to nutné, cesto je dosť tučné samo o sebe).
-
Krok 2.
Vzniknutý plát uložíme na plech a dno poprepichujeme vidličkou a potrieme marmeládou.