Prajeme dobrú chuť :)

Najlepší čučoriedkový cheesecake ako super dezert

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.07.19

4.77 / 5 (35 hodnotení)
Príprava: 110 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 10
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Sušienky podrvíme, alebo rozmixujeme, spojíme s maslom a natlačíme na dno tortovej formy - priemer 26cm. Dáme chladiť. 500g čučoriedok, môžu byť aj mrazené uvaríme v kastróliku spolu so 170g práškového cukru. Varíme 20 minút, potom toto pyré prepasírujeme a rozdelíme do troch misiek a to: 4PL,2PL a 1PL.. opakujeme, kým sa pyré neminie.

  2. Krok 2.

    Šľahačku vyšľaháme. Osobitne vymiešame tvaroh s mascarpone a s cukrom, aj práškovým aj vanilínovým. K tomu pridáme vyšľahanú smotanu a opatrne premiešame. Túto tvarohovú masu tiež rozdelíme na tri časti, rovnaké. Teraz si namočíme 3 plátky želatíny v troch PL vody.

  3. Krok 3.

    Počkáme, kým želatína napučí. Vtedy jemne zohrejeme čučoriedkové pyré, ktorého je najviac a v ňom rozpustíme napučanú želatínu. Dobre rozmiešame. Z jednej časti tvarohoveho krému odoberieme tri PL a primiešame k zohriatému pyré so želatínou.

  4. Krok 4.

    Potom pyré zmiešame z prvou časťou tvarohového krému, z ktorého sme odobrali 3 PL, dobre premiešame a vylejeme na sušienkový základ. Takto to dáme znovu chladiť. Keď nám prvá vrstva stuhne, rovnako postupujeme ešte dvakrát. Stredné množstvo pyré s rovnakým množstvom tvarohového krému a tretie bude najmenšie množstvo pyré s rovnakým množstvom tvarohového krému.

  5. Krok 5.

    Každá vrstva musí chladnú osobitne, inak sa nám vrstvy zmiešajú. Nezabudnite do každej vrstvy pridať po tri plátky želatíny, presne ako v prvej vrstve..... Trochu náročné na čas, ale výsledok naozaj stojí za to :)



Holandský rezeň
Závin z lístkového cesta so syrom, šunkou a paprikovými očkami
Hortobáďske palacinky