Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Najlepší čučoriedkový cheesecake ako super dezert

.

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.07.19

4.8 / 5 (30 hodnotení)
Príprava: 110 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 10
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Sušienky podrvíme, alebo rozmixujeme, spojíme s maslom a natlačíme na dno tortovej formy - priemer 26cm. Dáme chladiť. 500g čučoriedok, môžu byť aj mrazené uvaríme v kastróliku spolu so 170g práškového cukru. Varíme 20 minút, potom toto pyré prepasírujeme a rozdelíme do troch misiek a to: 4PL,2PL a 1PL.. opakujeme, kým sa pyré neminie.

  2. Krok 2.

    Šľahačku vyšľaháme. Osobitne vymiešame tvaroh s mascarpone a s cukrom, aj práškovým aj vanilínovým. K tomu pridáme vyšľahanú smotanu a opatrne premiešame. Túto tvarohovú masu tiež rozdelíme na tri časti, rovnaké. Teraz si namočíme 3 plátky želatíny v troch PL vody.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Medový krémeš špeciál
Kurací segedínsky guláš
Bravčový plátok na horčici a zemiaková kaša