Najlepší čučoriedkový cheesecake ako super dezert
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.07.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 170 g Maslové sušienky
- 80 g Maslo (roztopené)
- 500 g Čučoriedky
- 170 g Cukor práškový
- 9 plátok Želatína
- 500 g Tvaroh jemný
- 250 g Mascarpone
- 1 KS Smotana na šľahanie
- 100 g Cukor práškový
- 1 KS Vanilkový cukor
Ďalej potrebujeme:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Sušienky podrvíme, alebo rozmixujeme, spojíme s maslom a natlačíme na dno tortovej formy - priemer 26cm. Dáme chladiť. 500g čučoriedok, môžu byť aj mrazené uvaríme v kastróliku spolu so 170g práškového cukru. Varíme 20 minút, potom toto pyré prepasírujeme a rozdelíme do troch misiek a to: 4PL,2PL a 1PL.. opakujeme, kým sa pyré neminie.
-
Krok 2.
Šľahačku vyšľaháme. Osobitne vymiešame tvaroh s mascarpone a s cukrom, aj práškovým aj vanilínovým. K tomu pridáme vyšľahanú smotanu a opatrne premiešame. Túto tvarohovú masu tiež rozdelíme na tri časti, rovnaké. Teraz si namočíme 3 plátky želatíny v troch PL vody.