Výborný hrnčekový čokoládový koláč
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 21.06.19
4.83 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 10
Zdroj: Iveta Lapinová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1/2 hrnček Ovsené vločky (tie na hodinku namočíme do vody, po hodinke prebytočnú vodu zlejeme)
- 2 hrnček Múka polohrubá
- 1/2 hrnček Cukor kryštálový
- 1/2 hrnček Olej
- 2-3 KS Vajce
- 1 KS Kypriaci prášok do pečiva
- 1 PL Kakao
- 100 g Čokoláda na varenie (kvalitná)
- 100 g Džem (ak chcete)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Všetko zmiešame spolu. Vylejeme na vymasteny a hrubou múkou vysypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov, pečieme približne 40 minút.
-
Krok 2.
Dobrá je skúška špajdlou, pichnúť do koláča a keď sa cesto už nelepí na špajdlu, koláč je hotový. Ešte teplý môžme potrieť džémom a poliať čokoládou, no nemusí byť...