Výborný nepečený piškótový tunel s broskyňami
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 3 balenie Piškóty (dlhé )
- 1 fľaša Broskyňový kompót (alebo aj čerstvé)
- 4 kelímok Kyslá smotana (spolu 800g, 15%)
- 2 balíček Vanilkový cukor
-   Cukor práškový (podľa chuti)
- 0,5 dl Amareto (môže byť pokojne aj obyčajný rum)
-   Kokosová múčka (na posyp)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Nepečený piškótový tunel s broskyňami: V miske vareškou prešľaháme kyslú smotanu s vanilkovým a práškovým cukrom.
-
Krok 2.
Formu na biskupský chlebíček si vyložíme potravinárskou fóliou. Na dno uložíme vrstvu cukrárskych piškót, ktoré máčame v zmesi mlieka a Amaretto. Potrieme trochou krému, poukladáme scedeným a na menšie kúsky pokrájaným ovocím, opäť potrieme krémom a poukladáme ďalšou vrstvou namočených piškót.
-
Krok 3.
Nasleduje opäť vrstva krému, opäť ovocie, krém a piškóty. Navrch natrieme slabú vrstvu krému, posypeme strúhaným kokosom a dáme do chladničky najlepšie cez noc stuhnúť.
-
Krok 4.
Potom už stačí len vyklopiť, odstrániť fóliu a dozdobiť podľa chuti a fantázie. My máme len takého "nahatého" krásavca.