Výborný nepečený piškótový tunel s broskyňami
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.06.19
5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 3 balenie Piškóty (dlhé )
- 1 fľaša Broskyňový kompót (alebo aj čerstvé)
- 4 kelímok Kyslá smotana (spolu 800g, 15%)
- 2 balíček Vanilkový cukor
-   Cukor práškový (podľa chuti)
- 0,5 dl Amareto (môže byť pokojne aj obyčajný rum)
-   Kokosová múčka (na posyp)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Nepečený piškótový tunel s broskyňami: V miske vareškou prešľaháme kyslú smotanu s vanilkovým a práškovým cukrom.
-
Krok 2.
Formu na biskupský chlebíček si vyložíme potravinárskou fóliou. Na dno uložíme vrstvu cukrárskych piškót, ktoré máčame v zmesi mlieka a Amaretto. Potrieme trochou krému, poukladáme scedeným a na menšie kúsky pokrájaným ovocím, opäť potrieme krémom a poukladáme ďalšou vrstvou namočených piškót.