4.38 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 10
Zdroj: Zdenka Kuruova
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 750 g Múka polohrubá
- 300 g Cukor kryštálový
- 150 g Kakao
- 2 ČL Sóda bikarbóna
- 1/2 ČL Soľ
- 250 ml Olej
- 1 KS Vanilkový cukor
- 3 PL Ocot
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Vo veľkej miske zmiešame spolu muku, cukor, kakao, vanilkový cukor, sódu bikarbónu a soľ. Pridáme studenú kávu a olej. Nakoniec primiešame ocot.
-
Krok 2.
Cesto vylejeme na vymastený a pomučený plech. Lepšie je použiť menši plech, ak koláč chceme mat vyšší. Pečieme pri 180C asi 25 minút, keď sa už stred nelepí na špáradlo. Necháme vychladnúť.. chutný je len taký bez ničoho ale môžeme podávať so šľahačkou a ozdobiť hocijakým ovocím.