5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Vajce
- 1 hrnček Cukor kryštálový
- 1 hrnček Olej
- 1 hrnček Pivo tmavé
- 2 hrnček Múka polohrubá
- 2 PL Kakao
- 2 balíček Punčová poleva
- 6 PL Mlieko
- 40 g Čokoláda na varenie
- 1 PL 100% tuk OMEGA
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom celé vajcia s cukrom, prišľaháme olej a potom už len vareškou vmiešame pivo a zmes múky, kakaa a prášku do pečiva. Dôkladne premiešame a vlejeme na menšie hlboký plech (ja mám formu 32x22cm) a pečieme asi 30 minút na 170 stupňov. Necháme úplne vychladnúť a potom polejeme polevou a dozdobíme rozpustenou čokoládou.
-
Krok 2.
Poleva: Do misky vsypeme obsah oboch sáčkov, pridáme 6 lyžíc mlieka a dohladka rozmiešame. Ihneď nalejeme na múčnik. Upozornenie: Nepodmazáváme krémom ani marmeládou, poleva by sa vysušila a nevydržala by na koláči !!!