Orechovo tvarohová roláda
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 21.05.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 8 KS Vaječný bielok
- 1 štipka Soľ
- 170 g Cukor kryštálový
- 70 g Múka hladká
- 70 g Vlašské orechy (mleté)
- 2 balenie Šľahačka v prášku
- 200 ml Mlieko (chladné)
- 250 g Tvaroh jemný
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bielky so soľou šľaháme ručným elektrickým šľahačom do veľmi hustej peny, po častiach prišľaháme cukor a nakoniec už len vareškou zľahka vmiešame múku s orechmi. Natrieme na veľký plech, vyložený papierom na pečenie, ktorý radšej ešte potrieme maslom, husto posypeme práškovým cukrom a pečieme 10 minút na 180 stupňov.
-
Krok 2.
Potom stiahneme s papierom na kuchynskú linku a ešte teplé zavinieme a necháme takto vychladnúť. Potom rozmotáme, natrieme plnkou a opäť zrolujeme, zároveň pri stáčaní odstraňujeme papier na pečenie. Necháme zatuhnúť v chladničke.
-
Krok 3.
Plnka: Do vyššej nádoby nalejeme veľmi studené mlieko, vsypeme 2 sáčky šľahačky, dobre prešľaháme ručným elektrickým šľahačom a nakoniec zašľaháme tvaroh.