Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Vajce
- 1 a 1/2 hrnček Cukor kryštálový
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 3/4 hrnček Olej
- 2 a 1/2 hrnček Múka polohrubá
- 1 KS Cuketa (2 hrnčeky najemno nastrúhanej)
- 1 štipka Soľ
- 1 PL Cukor práškový
- 1 pohár Džem
- 3 kelímok Kyslá smotana (celkom 600g)
- 3 balíček Vanilkový cukor
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V mise vyšľaháme žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom, prišľaháme olej, potom už len vareškou vmiešame nastrúhanú a mierne vyžmýkanú cuketu, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov ušľahaný so štipkou soli a lyžicou práškového cukru. Môžeme ale nemusíme pridať aj lyžicu kokosovej arómy. Cesto vlejeme do maslom vymasteného a hrubou múkou vysypaného klasického veľkého plechu (42x32cm) a pečieme asi 30 minút na 170 stupňov.
-
Krok 2.
Ešte teplé cesto potrieme marmeládou (ja som dnes dala domáci jahodový džem) a po vychladnutí navrch natrieme zmes kyslej smotany a vanilkového cukru.
-
Krok 3.
Tento koláč je výborný aj s len potretou čokoládovou polevou.