Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Cuketové rezy

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 11.05.19

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    V mise vyšľaháme žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom, prišľaháme olej, potom už len vareškou vmiešame nastrúhanú a mierne vyžmýkanú cuketu, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov ušľahaný so štipkou soli a lyžicou práškového cukru. Môžeme ale nemusíme pridať aj lyžicu kokosovej arómy. Cesto vlejeme do maslom vymasteného a hrubou múkou vysypaného klasického veľkého plechu (42x32cm) a pečieme asi 30 minút na 170 stupňov.

  2. Krok 2.

    Ešte teplé cesto potrieme marmeládou (ja som dnes dala domáci jahodový džem) a po vychladnutí navrch natrieme zmes kyslej smotany a vanilkového cukru.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Černohorský bravčový rezeň s opekanými zemiakmi s tymiánom
Bravčové na hrášku s ryžou
Ovocný šalát