Prajeme dobrú chuť :)

Pudingové rezy s kyslou smotanou

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 08.05.19

4.45 / 5 (11 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Cesto:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Žĺtky ušľahať s polovicou množstvo cukru, postupne priliať vodu (100ml) a olej, potom múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli a druhou polovicou cukru. 2/3 cesta naliať na maslom vymastený a hrubou múkou vysypaný veľký plech s vyšším okrajom (mám rozmer 42x32cm), do zvyšnej tretiny vmiešať kakao, rozmiešané v horúcej vode (zmes s vodou sa v ceste rozmieša lepšie ako len suché kakao) a cik- cak naliať na svetlé cesto.

  2. Krok 2.

    Puding klasicky uvariť. Navrch lyžicou navŕšiť kôpky pudingu a potom upiecť v rúre na 160 stupňov asi 30 minút. Nechať vychladnúť a potom potrieť osladenou kyslou smotanou a posypať čoko-hoblinkami. Hotové nechať stuhnúť v chladničke cez noc.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Rýchle hrianky
Hovädzie ragú na červenom víne
Špenátové halušky s kuracím mäsom