Pudingové rezy s kyslou smotanou
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 08.05.19
Ingrediencie
Cesto:
- 6 KS Vajce
- 250 g Cukor práškový
- 100 ml Pitná voda (horúca)
- 100 ml Olej
- 350 g Múka hladká
- 2 PL Kakao
- 1 PL Pitná voda (horúca)
- 1 štipka Soľ
- 800 ml Mlieko
- 2 balenie Jahodový puding (môže byť aj iný)
- 4 PL Cukor kryštálový
- 4 kelímok Kyslá smotana
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 4 PL Cukor práškový
- Čokoláda na varenie
Puding:
Ozdoba:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Žĺtky ušľahať s polovicou množstvo cukru, postupne priliať vodu (100ml) a olej, potom múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli a druhou polovicou cukru. 2/3 cesta naliať na maslom vymastený a hrubou múkou vysypaný veľký plech s vyšším okrajom (mám rozmer 42x32cm), do zvyšnej tretiny vmiešať kakao, rozmiešané v horúcej vode (zmes s vodou sa v ceste rozmieša lepšie ako len suché kakao) a cik- cak naliať na svetlé cesto.
-
Krok 2.
Puding klasicky uvariť. Navrch lyžicou navŕšiť kôpky pudingu a potom upiecť v rúre na 160 stupňov asi 30 minút. Nechať vychladnúť a potom potrieť osladenou kyslou smotanou a posypať čoko-hoblinkami. Hotové nechať stuhnúť v chladničke cez noc.