Malinová torta s jahodami
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.05.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 3 KS Vajce
- 50 g Cukor kryštálový
- 1 štipka Soľ
- 1 a 1/2 PL Kakao
- 400 g Smotana na šľahanie
- 1 balíček Malinová smotanová náplň
- 2 kelímok Smotana na šľahanie
- 2 balíček Stužovač šľahačky
- 1 PL Cukor práškový (podľa chuti)
Malinová náplň:
Smotanová náplň:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zvolila som už vyskúšané cesto na roládu bez múky, len som na malý plech upiekla plát z polovičnej dávky a potom orezala doguľata.
-
Krok 2.
Ušľaháme tuhý sneh z bielkov so štipkou soli, potom po jednom prišľaháme žĺtky a nakoniec vmiešame kakao. Vlejeme na malý plech, vystlaný pomasteným papierom na pečenie a pečieme 12 minút na 180 stupňov. Vychladnutý preklopíme, stiahneme papier na pečenie a podľa papierové šablóny orežeme doguľata.
-
Krok 3.
Malinovú náplň vyšľaháme podľa návodu na sáčku. Smotanovú náplň pripravíme vyšľahaním smotany, stužovača a práškového cukru do tuha.
-
Krok 4.
Prokrojené korpusy som natrela vždy polovicou malinovej a potom polovicou biele šľahačky. Po obvode som vyskladala mačacie jazýčky a previazala som stuhou aby neopadávali. Ozdobíme šľahačkou a jahodami.