Prajeme dobrú chuť :)

Špenátová bábovka

Bábovka nie je suchá, je krásne vláčna, chuťou a štruktúrou pripomína napríklad takú známu tvarohovú bábovku..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.05.19

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 86 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Špenát v hrnci trocha povaríme, bez cibule, bez soli a cesnaku! Málinko vydusíme, aby nebol len samá voda.

  2. Krok 2.

    Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, po častiach zašľaháme rozpustené maslo, pridáme mlieko, rum, arómu, citrónovú šťavu a kôru, vychladnutý špenát, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Môžeme pridať hrozienka, brusnice alebo napríklad nahrubo nasekané orechy.

  3. Krok 3.

    Formu vymastíme maslom a vysypeme mletým kokosom, nalejeme do nej cesto a formu zakryjeme alobalom. Piekla som 50 minút na 160 stupňov, potom som alobal dala dole a 10 minút dopiekla. Nechávame vychladnúť vo forme a až potom vyklopíme.



Medové rezy s kyslou smotanou
Zapekaná cuketa s ryžou a mletým mäsom
Vyprážaný syr Niva a zemiaková kaša s restovanou cibuľkou