Špenátová bábovka
Bábovka nie je suchá, je krásne vláčna, chuťou a štruktúrou pripomína napríklad takú známu tvarohovú bábovku..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.05.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 balenie Špenát mrazený
- 4 KS Vajce
- 200 g Maslo (rozpustené a vychladené)
- 200 g Cukor kryštálový
- 1 KS Vanilkový cukor
- 400 g Múka polohrubá
- 1 štipka Soľ
- 1 KS Citrónová kôra
- 1 KS Citrónová šťava
- 100 ml Mlieko
- 4 PL RUM (UM)
- 2 ČL Amareto (alebo mandľová aróma)
- 1 štipka Maslo (na vymastenie)
- 2 PL Kokos (strúhaný na vysypanie formy)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Špenát v hrnci trocha povaríme, bez cibule, bez soli a cesnaku! Málinko vydusíme, aby nebol len samá voda.
-
Krok 2.
Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, po častiach zašľaháme rozpustené maslo, pridáme mlieko, rum, arómu, citrónovú šťavu a kôru, vychladnutý špenát, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Môžeme pridať hrozienka, brusnice alebo napríklad nahrubo nasekané orechy.
-
Krok 3.
Formu vymastíme maslom a vysypeme mletým kokosom, nalejeme do nej cesto a formu zakryjeme alobalom. Piekla som 50 minút na 160 stupňov, potom som alobal dala dole a 10 minút dopiekla. Nechávame vychladnúť vo forme a až potom vyklopíme.