Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Špenátová bábovka

Bábovka nie je suchá, je krásne vláčna, chuťou a štruktúrou pripomína napríklad takú známu tvarohovú bábovku..

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.05.19

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 86 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Špenát v hrnci trocha povaríme, bez cibule, bez soli a cesnaku! Málinko vydusíme, aby nebol len samá voda.

  2. Krok 2.

    Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, po častiach zašľaháme rozpustené maslo, pridáme mlieko, rum, arómu, citrónovú šťavu a kôru, vychladnutý špenát, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Môžeme pridať hrozienka, brusnice alebo napríklad nahrubo nasekané orechy.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kuracia balotinka so zemiakovo-zazvorovým krémom, omáčka Red curry, grilovaná špargľa
Kuracie prsia v trojobale so sezamom a nové zemiaky
Sójové kocky so zeleninou, zemiačiky