Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Roláda bez múky s krémom

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 27.04.19

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Smotanu s vaječný likér zohrejeme a v teplej zmesi necháme za občasného premiešania rozpustiť nalámanú bielu čokoládu. Potom necháme vychladnúť a cez noc dáme do chladničky. Druhý deň vyšľaháme so stužovačom a ľahko vyšľaháme Mascarpone.

  2. Krok 2.

    V mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom bielky s cukrom a štipkou soli do hustej peny, potom prišľaháme po raz žĺtky a nakoniec už len vareškou vmiešame kakao. Natrieme na veľký plech s nízkym okrajom (mám vnútorný rozmer 42x32cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie a ten pre istotu ešte potrieme maslom. Pečieme 12 minút na 180 stupňov.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Ľadová káva
Indický puding
Domáce keksíky