4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 6 KS Vajce
- 100 g Cukor kryštálový
- 1 štipka Soľ
- 3 PL Kakao (kvalitné holandské)
- 250 ml Smotana na šľahanie (33%)
- 80 g Vaječný likér
- 160 g Biela čokoláda
- 1 KS Stužovač šľahačky
- 250 g Mascarpone
Krém:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Smotanu s vaječný likér zohrejeme a v teplej zmesi necháme za občasného premiešania rozpustiť nalámanú bielu čokoládu. Potom necháme vychladnúť a cez noc dáme do chladničky. Druhý deň vyšľaháme so stužovačom a ľahko vyšľaháme Mascarpone.
-
Krok 2.
V mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom bielky s cukrom a štipkou soli do hustej peny, potom prišľaháme po raz žĺtky a nakoniec už len vareškou vmiešame kakao. Natrieme na veľký plech s nízkym okrajom (mám vnútorný rozmer 42x32cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie a ten pre istotu ešte potrieme maslom. Pečieme 12 minút na 180 stupňov.