Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Krehké šatôčky s kyslou smotanou

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.04.19

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na pracovnej doske spracujeme hladké cesto, podsypeme hladkou múkou a vyvaľkáme cca na hrúbku 0,5 cm. Rozdelíme na štvorce, do stredu každého z nich dáme lyžicu plnky (marmelády dávam radšej menej, aby pri pečení moc nevytekala, dnes som dala domáce marhuľovú zaváraninu, a aby nevytekala, poistila som to trochou mletých detských piškót). Protiľahlé cípy dôkladne pritlačíme k sebe (môžeme zabezpečiť špáradlom), uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme 25 minút na 180 stupňov

  2. Krok 2.

    Ešte horúce pokvapkáme rumom, aby pekne voňali, ale nie je to nutné, budú vám určite chutiť aj tak. Hotové a vychladnuté šatôčky ľahko pocukrujeme práškovým cukrom.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Červená kapusta s bravčovým karé
Domáci medovník
Zemiakový šalát bez majonézy