Prajeme dobrú chuť :)

Venčeky s pudingovým krémom

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.04.19

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 12
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Cesto:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    V kastróle zvaríme vodu s tukom a so soľou, do vriacej zmesi vsypeme naraz všetku múku, platňu stlmíme a miešame, kým sa cesto neprestane lepiť na hrniec a na stenách sa netvoria len celkom nepatrný biely povlak (trvá to asi 5 minút). Odstavíme z platne a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Potom vareškou po jednom zašľaháme vajcia, vždy dôkladne dohladka vymiešame. Hotové cesto naplníme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka s rezanú špičkou a tlačíme na maslom vymastený plech venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút na 200 stupňov, potom stlmíme na 170 a pečieme ešte ďalších 10 minút. Rúru predčasne neotvárame !!! Ešte horúce prekrojíme a po vychladnutí plníme krémom a potierame polevou.

  2. Krok 2.

    Krém: Takto pripravený krém je síce menej nadýchaný než ten klasický maslový, ale má jednu obrovskú výhodu ... nezráža sa ani nerobí pucíky. Pripravujem ho deň vopred, aby sa dobre vychladil.

  3. Krok 3.

    Z mlieka, cukrov a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a do ešte horúceho zašľaháme vareškou po častiach maslo. Čiastočne vychladnuté preložíme do misy, zakryjeme nepriedušne mikroténom a keď všetko vychladne, strčíme do chladničky. Druhý deň vyberieme z chladničky, dôkladne našľaháme ručným elektrickým šľahačom a môžeme použiť.

  4. Krok 4.

    Ja som dnes pridala na vrstvu krému ešte šľahačku. Používam instantné (na 200ml veľmi vychladeného mlieka dávam 2 sáčky prášku), nepadá a krásne drží tvar aj druhý deň.

  5. Krok 5.

    Poleva: Všetko premiešame dohladka metličkou a pripravenú polevou venčeky hneď polievame. Hotové venčeky uložíme do chladu aspoň na chvíľku odležať.



Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou
Parádne Lasagne s mletým mäsom
Smažená niva s anglickou slaninou