Venčeky s pudingovým krémom
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.04.19
Ingrediencie
Cesto:
- 250 ml Pitná voda
- 90 g 100% tuk OMEGA
- 140 g Múka hladká
- 1 štipka Soľ
- 4ks Vajce
- 600 ml Mlieko
- 2 balíček Vanilkový puding
- 6 PL Cukor kryštálový
- 2 balíček Vanilkový cukor
- 250 g Maslo
- 200 g Cukor práškový (preosiaty)
- 1 PL RUM (UM)
- 1 PL Citrónová šťava
- 3 PL Horúca voda
Krém:
Poleva:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V kastróle zvaríme vodu s tukom a so soľou, do vriacej zmesi vsypeme naraz všetku múku, platňu stlmíme a miešame, kým sa cesto neprestane lepiť na hrniec a na stenách sa netvoria len celkom nepatrný biely povlak (trvá to asi 5 minút). Odstavíme z platne a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Potom vareškou po jednom zašľaháme vajcia, vždy dôkladne dohladka vymiešame. Hotové cesto naplníme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka s rezanú špičkou a tlačíme na maslom vymastený plech venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút na 200 stupňov, potom stlmíme na 170 a pečieme ešte ďalších 10 minút. Rúru predčasne neotvárame !!! Ešte horúce prekrojíme a po vychladnutí plníme krémom a potierame polevou.
-
Krok 2.
Krém: Takto pripravený krém je síce menej nadýchaný než ten klasický maslový, ale má jednu obrovskú výhodu ... nezráža sa ani nerobí pucíky. Pripravujem ho deň vopred, aby sa dobre vychladil.
-
Krok 3.
Z mlieka, cukrov a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a do ešte horúceho zašľaháme vareškou po častiach maslo. Čiastočne vychladnuté preložíme do misy, zakryjeme nepriedušne mikroténom a keď všetko vychladne, strčíme do chladničky. Druhý deň vyberieme z chladničky, dôkladne našľaháme ručným elektrickým šľahačom a môžeme použiť.
-
Krok 4.
Ja som dnes pridala na vrstvu krému ešte šľahačku. Používam instantné (na 200ml veľmi vychladeného mlieka dávam 2 sáčky prášku), nepadá a krásne drží tvar aj druhý deň.
-
Krok 5.
Poleva: Všetko premiešame dohladka metličkou a pripravenú polevou venčeky hneď polievame. Hotové venčeky uložíme do chladu aspoň na chvíľku odležať.