Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Venčeky s pudingovým krémom

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.04.19

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 12
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Cesto:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    V kastróle zvaríme vodu s tukom a so soľou, do vriacej zmesi vsypeme naraz všetku múku, platňu stlmíme a miešame, kým sa cesto neprestane lepiť na hrniec a na stenách sa netvoria len celkom nepatrný biely povlak (trvá to asi 5 minút). Odstavíme z platne a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Potom vareškou po jednom zašľaháme vajcia, vždy dôkladne dohladka vymiešame. Hotové cesto naplníme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka s rezanú špičkou a tlačíme na maslom vymastený plech venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút na 200 stupňov, potom stlmíme na 170 a pečieme ešte ďalších 10 minút. Rúru predčasne neotvárame !!! Ešte horúce prekrojíme a po vychladnutí plníme krémom a potierame polevou.

  2. Krok 2.

    Krém: Takto pripravený krém je síce menej nadýchaný než ten klasický maslový, ale má jednu obrovskú výhodu ... nezráža sa ani nerobí pucíky. Pripravujem ho deň vopred, aby sa dobre vychladil.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kurča s plnkou a zemiakmi
Šalát s kuracím mäsom
Linecké keksy