Ingrediencie
Korpus:
- 6 KS Vajce
- 6 PL Cukor práškový
- 3 PL Múka polohrubá (vrchovaté)
- 1 PL Solamyl (vrchovatá)
- 1/2 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 1 balenie Piškóty (dlhé cukrárenské, 12ks)
- 1 hrnček Instantná káva (vychladená)
- 0,5 dl Amareto
- 750 g Mascarpone
- 3 PL Cukor práškový
- 1/2 balíček Stužovač (želatínový)
- 1 balenie Šľahačka v prášku
- 150 ml Mlieko (studené)
- 1 ČL Kakao (posyp)
Náplň:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Korpus: Ručným elektrickým šľahačom ušľaháme bielky so soľou do hustej peny, potom prišľaháme práškový cukor a po jednom aj žĺtky a potom už len ľahko vareškou vmiešame zmes múky, Solamylu a prášku do pečiva. natrieme na veľký nízky plech, vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňov asi 12 minút. Necháme úplne vychladnúť (nemotajú, nevyklápíme).
-
Krok 2.
Vychladnutý plát potrieme krémom, potom vyskladáme piškóty, namočené v káve, po dĺžke v troch radoch (vždy štyri piškóty za sebou v jednom rade) a začneme rolovať. Zároveň sťahujeme papier na pečenie a uťahujeme pomocou neho roládu. Hotové potrieme časťou šľahačky, posypeme kakaom a dozdobíme zvyškom šľahačky. Dáme pekne vychladiť do chladničky.
-
Krok 3.
Krém: Iba vyšľaháme Mascarpone s cukrom a za stáleho šľahania vsypeme pozvoľna stužovač. Ten nie je potrebná v prípade, že kúpite, ako ja, plnotučné Mascarpone. To je dosť pevné aj bez stužovača.
-
Krok 4.
Šľahačku som použila, ako už mnohí moji priaznivci tuší, instantné, a to 2 sáčky prášku od Dr.Oetkera na 200ml veľmi vychladeného mlieka. Drží krásne tvar aj druhý deň.
-
Krok 5.
Pozn .: Teda úprimne povedané, do druhého dňa vydrží iba v prípade, že ju uzavrite do komory s dvoma krvilačnými pitbulmi :))