Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Tiramisu roláda špeciál

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 01.04.19

5 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Korpus:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Korpus: Ručným elektrickým šľahačom ušľaháme bielky so soľou do hustej peny, potom prišľaháme práškový cukor a po jednom aj žĺtky a potom už len ľahko vareškou vmiešame zmes múky, Solamylu a prášku do pečiva. natrieme na veľký nízky plech, vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňov asi 12 minút. Necháme úplne vychladnúť (nemotajú, nevyklápíme).

  2. Krok 2.

    Vychladnutý plát potrieme krémom, potom vyskladáme piškóty, namočené v káve, po dĺžke v troch radoch (vždy štyri piškóty za sebou v jednom rade) a začneme rolovať. Zároveň sťahujeme papier na pečenie a uťahujeme pomocou neho roládu. Hotové potrieme časťou šľahačky, posypeme kakaom a dozdobíme zvyškom šľahačky. Dáme pekne vychladiť do chladničky.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Pudingová lahôdka s lístkovým cestom a piškóty
Bravčové kocky na cibuľke s cuketou a cuketové halušky
Orechovo tvarohová roláda