Domáci KINDER mliečny rez
Ojóóój, lakocinka ma osvietila :) tento som robil prvý krát, ale určite nie posledný :).
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.03.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 3 KS Vajce
- 125 Cukor kryštálový
- 125 ml Smotana na šľahanie (20%)
- 125 g Múka polohrubá
- 40 g Kakao
- 500 g Mascarpone
- 3 PL Včelí med
- 1-2 ČL Citrónová kôra
- 200 ml Smotana na šľahanie (30%, vychladená)
- 100 g Cukor kryštálový
Plnka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Vajíčka si vyšľaháme s cukrom tak, že asi v polovici pridáme 20% smotanu na šľahanie a došľaháme.
-
Krok 2.
V inej miske rozmiešame múku, kakao a kypriaci prášok do pečiva. To následne vmiešame do pripravenej hmoty z vajec a smotany. Miešame ručne habarkou. Na pekáč si dáme papier na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravenú kakaovú hmotu. Pečieme 15 minút na 180°C. Rúru samozrejme vopred vyhrejeme.
-
Krok 3.
Korpus rozrežeme na dve rovnaké polovice. Zatiaľ čo nám bude chladnúť pripravíme plnku.
-
Krok 4.
Mascarpone si s medom a citrónovou kôrou (strúhaná na jemno) elektrickým šľahačom našľaháme. zvlášť v miske si pripravíme šľahačku s cukrom a tú následne vmiešame lizakom do mascarpone.
-
Krok 5.
Výsledok plnky rovnomerne rozotrieme na jeden plát a prikryjeme druhým. Necháme odpočinúť na dve hodinky v chladničke a môžeme podávať.